top of page
  • Skribentens bildStyrelsen UKK

Gå kajakkurs i sommar, och få tillgång till kunskap och flera olika modeller av kajaker i Umeå!

Uppdaterat: 1 apr.

Du kanske aldrig har paddlat kajak. Men är sugen att ta steget. Eller så har du paddlat, men vill slipa på tekniken? Att paddla i Umeå med omnejd är en upplevelse som vi gärna delar med dig. Oavsett om du äger din egen kajak eller ej - för UKK har kajaker du kan låna!

Umeå Kanotklubb verkar för en hållbar framtid, och med det sagt erbjuder vi bra kajaker i olika storlekar, olika märken, på fyra olika platser i Umeå så att du kan cykla / ta bussen / gå / samåka med bil till något av våra förråd om du inte äger en egen kajak. Klubben verkar för att det ska vara lätt, säkert och roligt att komma ut på vattnet i Umeå! Och äger du en egen kajak, varför inte hyra plats i någon av våra förråd så du oftare/snabbare kommer ut på vattnet? Mer tid på vattnet är väl en bra idé?

Ett paddelpass är en Europeisk standard (EPP) som vi föreningar hjälps åt att examinera dig i för att paddla tryggare och säkrare. Men ett paddelpass innehåller också kunskap om miljöns aspekter, t.ex. var får man paddla och inte?


Gult paddelpass är för dig som aldrig paddlat förut eller är nybörjare.


Grönt paddelpass är för dig som vill öva räddningstekniker och ta nästa steg med din paddling.
Du kan också gå grönt när du vill "uppdatera dig" efter något år för att öva på räddningsteknikerna igen.


Kursernas upplägg

Ca 2 timmar x 3 dagar, det är väl investerad tid i dig själv! Oavsett ålder. Det är den tid det tar att gå gul eller grön kurs hos Umeå Kanotklubb.


Vuxna håller till på Nydala

Utbildningen för vuxna i paddelpass hålls vid vårt förråd vid Nydalasjön i Umeå. Vi använder havskajaker på denna utbildningsplats.


Barn/Ungdomar håller till på Bölesholmarna

Utbildningen för barn och ungdomar i paddelpass hålls vid vårt förråd vid Bölesholmarna på Tegssidan. Både i "sjön" inne i Bölesholmen men också i slalombanan i Umeälven vid Oxbron, så att man får prova lite olika discipliner inom paddlingen. Vi använder främst slalom- och creekkajaker för att komma in på tekniken i paddlingen på ett tydligare sätt.


Kajak, paddel, flytväst mm

Utbildar man sig i Umeå Kanotklubb så får man låna utrustning. Vi uppmuntrar dock till att man tar egen flytväst om man har eftersom det är en bra övning att lära sig hur sin egen flytväst bär just dig eftersom vi badar på våra kurser.


Ålder spelar ingen roll men du behöver kunna simma

Det är inget ålderskrav på våra utbildningar. Däremot så har vi som krav att man ska kunna simma. Vi rekommenderar varmt att du kontaktar Umeå Simsällskap ifall du inte kan simma, oavsett ålder kan de vägleda dig till lämplig utbildning.


Efter kursen, om jag vill paddla mer?

Efter utbildningen har klubben fasta turer som utgår från klubbens förråd.

Vi har också helgturer från olika platser. Mer om hur detta fungerar kan du läsa mer om på vår hemsida och boka kostnadsfri biljett för dig som är medlem.
Oavsett hur mycket du paddlat innan eller ej, så är du varmt välkommen till Umeå Kanotklubbs gemenskap att utbilda dig.


Vi ses på vattnet!

616 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page