top of page
20240504_163202 (1).jpg

Generell turinformation

 

Medlemskap krävs för att delta i Umeå Kanotklubbs turer, både av försäkringsskäl och för att klubben är en ideell förening som finansieras genom medlemsavgifter. Boka din medlemsbiljett för varje tur på turens bokningssida. Längden på turen och rutten beskrivs också på sidan. Vad du ska ha med dig, inklusive mat, kläder och utrustning, informeras om för varje tur. Om du vill låna kajak, kan du göra det genom klubbkajakslån (bokas digitalt) eller samåka med andra medlemmar. Vissa turer har extra kostnader, som exempelvis avgift för färja eller campingavgift, då framgår det när du bokar medlemsbiljett.

Torrdräktskrav

Om en tur har torrdräktskrav, innebär det att du måste ha torrdräkt för att följa med. Detta är för din säkerhet och inget att skoja bort. En vårpaddling när havet bjuder på +15C i luften och sol men noll grader i vattnet, så är det vattnets temperatur som avgör hur vi klär oss, för att hålla hög säkerhet. Torrdräktskrav innebär en hel torrdräkt och inte våtdräkt, seglarkläder osv. Utan det innebär just torrdräkt. En turledare kan neka dig att följa med om du kommer till en tur utan rätt klädsel, där man måste ha torrdräkt, eftersom det är turledaren som har ansvar för gruppen.

 

Förkunskapskrav för en tur kan variera

Nybörjare:

Har du aldrig paddlat förut, så rekommenderar vi att du börjar med en kurs först eftersom en tur förutsätter att du paddlat innan. 

Tur för dig i nivå med gult paddelpass:

Du har paddlat kajak endel innan, men du behöver inte kunna tekniker för att rädda dig eller någon annan på vattnet men gärna testat. Däremot ska du ha badat med en kajak och veta hur du reagerar när du välter med en kajak.

Tur för dig i nivå med grönt paddelpass:

Du kan självräddning och kamraträddning. Du har badat med en kajak nyligen och vet hur du reagerar när du välter i närtid så att du vet att din kropp fungerar för att utföra räddningsteknikerna. Du har god paddelvana.


Vi ses på vattnet

PS: I vår blog finns läsvärda tips om klädsel, tält, hur man packar en kajak mm.

För utom kurser och träningar besöker Umeå Kanotklubb skärgården runt Umeå Kommun.
Häng med på en klubbtur!
bottom of page