top of page
  • Skribentens bildStyrelsen UKK

Kanotevent 2023

Liten rapport från årets kanotevent. Anton Johansson och Magnus MacNeil fick i år representera UKK. Kanoteventet började redan på Fredag kväll där vi var några som träffades på lite mingel.

Lördagen öppnades av våran fantastiska Generalsekreterare som bland annat berättade om kanotförbundets nya vision “Tillsammans förverkligar vi paddlingsdrömmar”. Sedan efter det så uppdelades vi i olika spår som man kunde välja Friluftsspåret, Tränarkonvent, Arrangörs /Föreningspåret och Slalom eller Drakbåt.

Vi började med friluftspåret där våran bekanta Matt Larsson-Clifford höll ett föredrag om Human Factors, varför vi tar de beslut vi tar i hänseende till säkerhet och varför även erfarna paddlare ibland missar säkerhetsrisker.

Efter fikat så fick vi höra på ett föredrag om främjande och förebyggande hälsovård.

När vi hade ätit lunch så fick vi lyssna på ett föredrag expeditionspaddling om vad man kan tänka på. Några frågor man kan ställa sig när man planerar en tur är Vart,Varför,Vem,Vad,Hur.

Vi fick även höra en inspirations berättelse om projektet sju sjöar av Eva söderström som har paddlat några av sveriges sju största sjöar, bland annat Vänern i en 8:a.

Dagen avslutades med en fyspass tillsammans med de andra spåren.

Efter middagen blev det mingel i Mästarvillan, där har nog många medaljörer minglat genom tiderna.


Lördagen tog vi olika riktning på spåren. Anton började morgonen med en workshop som handlade om styrka – Prestationsutveckling och hållbar rygg. Magnus fortsatte med friluftspårets program som började med en Säkerhet, kunskap och agerande workshop huvudsyftet med denna workshop var att belysa incidentrapportering och vad kan man lära sig av incidenter som skett. Nu finns det en incidetrapportering på kanot.com längs ner på första sidan.

Här finns utbildning som heter RG Kajakledarutbildning i denna utbildning får du lära dig hur paddling och lägerliv kan anpassas för personer med fysisk funktionsnedsättning.

Lite fler bilder och så fick vi lite kajakmerch med oss som kommer att sitta på några av våra förråd.


Syns på vattnet Magnus och Anton

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page