top of page
IMG_8633.HEIC

Havskajakledare 1

Under försommaren och senhösten erbjuder UKK kurs för de medlemmar som är nyfiken på att ta steget att hjälpa till i klubben med de turer vi ordnar.

Beroende på att kursen är så pass dyr, kommer UKK hålla den i egen regi i Umeå en gång på våren (maj) men köpa platser under hösten 2024 från förbundets kurser i Stockholm.

Motprestation för dig som går kursen för UKK är att du hjälper till som turledare den kommande säsongen. Du som är medlem i en annan klubb kan också gå dessa kurser hos UKK men betalar en kursavgift.

Läs mer om var i varje bokning nedan. Du anmäler dig online.

Ta steget till att bli ledare i UKK
Skärmavbild 2024-01-06 kl. 22.37.12.png
Havskakajakledare 1
3-5 maj 2024, Holmön (Umeå)

Den första ledarutbildningen för havskajakpaddlare, och ger kunskaper för den som vill leda grupper på lugna vatten, upp till grön nivå inom Paddelpasset.

Som ledare har du ett ansvar för de som du leder. Du ska efter kursen kunna hantera olika oväntade situationer, även om du på den här nivån leder grupper på lugna, skyddade vatten med närhet till civilisationen. Du behöver också inneha egna paddlingsfärdigheter så att du kan fokusera på dina deltagare, och för att du ska kunna instruera andra.

 

Därför ska du uppfylla följande kriterier för att gå:

bottom of page