top of page
Sök
  • Skribentens bildStyrelsen UKK

Västerbottens tre klubbar paddlade ihop

Med bidrag från SKF så träffades helgen 18-20 augusti 2023 drygt 30st för paddla tillsammans i Åmsele. De tre olika föreningarna i Västerbotten (Åmsele Forspaddlare, Umeå Kanotklubb, Skellefteå Kanotklubb) har alla olika discipliner inom kanot.
Helgen planerades utifrån att det ska vara roligt att testa varandras discipliner, umgås och utbyta erfarenheter. Vi välkomnade alla åldrar och erfarenheter i inbjudan med enda kravet att man ska vara medlem i någon av Västerbottens kanotföreningar.


Tillsammans blir vi bättre paddlare! Det betyder inte att man ska byta disciplin efter en sådan här helg utan snarare inspireras av vad de olika disciplinerna har för något att erbjuda.En klar fördel med en sådan här helg är att det behöver inte vara krångligt att få tillgång till en massa olika utrustning men framförallt kunskap.


Maria Lindgren ordföranden i Åmsele Forspaddlare som varit huvudansvarig för träffen är fantastisk glad att träffen gick att få till efter år av pandemi:


"Sol, varmt i både luften och vattnet, en massa glada kanotister som testar paddla olika grenar och att det sammanfaller med Nationalälvens dag. Det kan inte bli så mycket bättre, säger Maria glatt."

Fredagen var att installera alla på Åmsele Camping. Folk droppade in vid middagstid.


Lördagen så bjöd Åfp på prova på forspaddling & forssimning. Vi pratade också om hur kul det är att SKK har kanotpolo och lite hur den sporten är uppbyggd.Efter lunch paddlades det polo och turpaddling samt badades, allt vatten är inte forsande fors i Åmsele! Älvssystemet har många ansikten.

Kvällen avslutades med att en handfull åkte och kollade på när Maria och Johannes paddlade i Mårdseleforsen, där det däremot är forsande fors!


På söndagen åkte hela gänget till Mårdsele för fika, umgås och bad inne i deltat.


Manne Stenström som var ansvarig från Umeå Kanotklubbs grupp som var med på denna helg, hur summerar du som inbiten sprintare en helg med så många olika discipliner?

"Att testa olika kanotdiscipliner med fler likasinnade i solsken, det borde vi göra varje år! Att ha utrustning hemma för kanotpolo, fors, sprint och havskajak är ju inte något man behöver äga själv utan här kan vi klubbar jobba precis så här".

Vi tackar alla som deltagit, planerat, engagerat sig på olika sätt och Åmsele Camping.


/Arrangörsgruppen för 'Paddla ihop i Västerbotten'

74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page