top of page
  • Skribentens bildStyrelsen UKK

Umeå Kanotklubbs ledare på upptaktshelg och utforskar att bredda verksamhet till kustlandsbygd

Uppdaterat: för 2 dagar sedanFotograf: Matt Clifford Umeå Kanotklubb har spridningstillstånd LM2024/027151 för denna bild av Lantmäteriet


Umeå Kanotklubb spänner bågarna för en fantastisk sommar med en lyckad upptaktshelg för befintliga havturledare och nya havturledare 1 utbildas. Under helgen 4-5 maj 2024 fylldes STF Berguddens fyrvaktarbostäder på Holmön av lärande och gemenskap och Umeå Kanotklubb (UKK) har tagit ett stort steg framåt för att stötta kustlandsbygden genom att inkludera den tydligare i sin verksamhets aktiviteter. Temat för helgen kretsade kring hur föreningen kan bidra till samhällsutvecklingen genom idrottsrörelsen och särskild fokus lades på att utforska och lära mer om Holmön. Hur ska UKK göra och tänka för att kunna ha hållbara, innehållsrika och säkra turer här? Både för de som bor här permanent och de som kommer och besöker Holmön? Vi lade även en hel del tid på att jobba igenom vad ska ingå i våra "första förbandspåsar" vi har med oss i kajakerna?

 


Bild på några av Umeå Kanotklubbs Havturledare som diskuterar vad ska vi ha med oss i kajakerna för första hjälpen kit på våra turer?

Fotograf: Jenny Ferry


Umeå Kommun har länge satsat på att främja landsbygdsutvecklingen och vikten av att ge alla invånare tillgång till idrottsaktiviteter. Och genom en utlysning kring satsningar på just Umeå Kommuns landsbygd kunde UKK förverkliga sin idé om ett projekt som ska att ta fram en hållbar lösning för att bredda UKK:s verksamhet kring kustlandsbygd. Så fler kan paddla kajak i Umeå Kommun helt enkelt på ett hållbart sätt inom idrottsrörelsen.

 

Magnus Mac Neil, ordförande för UKKs utbildningssektion, säger:


"Det är avgörande för vårt samhälle att alla ges möjligheten att delta i olika idrottsaktiviteter. Genom att samarbeta med landsbygdsföreningar som finns här kan vi verkligen göra skillnad. Men att vistas på havet kräver att vi har gjort riskanalyser och planerat väl för den typ av aktiviteter vi håller på med. Därför är det så bra att vi ledare får öva på allt på plats!"

 


Bild på Umeå Kanotklubbs nyexaminerade Havturledare 1 våren 2024; Fr v Stefan Lejon, Agneta Hörnell, Yulia Blomstedt och Maxim Vlasov.

Fotograf: Jonathan Sollén


Under helgen betonades även vikten av att alla ledare inom en förening regelbundet träffas och utbyter erfarenheter för att stötta varandra och öka kvaliteten på verksamheten. En annan deltagare, Jonathan Sollén ordförande i UKK:s hav- och tursektion, uttryckte det att:

Fotograf: Matt Clifford


"Genom att hålla kontinuerliga möten och workshops kan vi som förening ta vara på varandras kunskap och skapa en ännu mer inkluderande och stödjande miljö för våra ledare och medlemmar. Föreningar som lyssnar på sina medlemmars behov fångar lättare upp vad medlemmar också är beredda att driva för frågor och aktiviteter. Holmön är ett sådant exempel där vi lyssnat in medlemmarnas idéer."

 

UKK ser fram emot att fortsätta driva sin verksamhet med Umeå som bas, men även med turer runt Holmön så fler får upptäcka den vackra kustlandsbygden.


Ett jättestort grattis till alla nya havturledare, pepp till alla som var med att nu är säsongen sannerligen igång och tack för otroligt bra utbildningsstöd Sweden Outdoor Coaching.


Vi hoppas att träffa dig snart på havet!Foto på hur drömmigt det var på kvällen att sitta ute alla sexton och äta middag tillsammans. Fortfarande en´hel del drivis.

Fotograf: Jenny Ferry

141 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page