top of page
  • Skribentens bildStyrelsen UKK

UKK:s sprint- och marathonsektion tar brons på Svenska Riksmästerskapen

Uppdaterat: 21 juni 2023

Umeå Kanotklubb tar brons på Svenska Riksmästerskapet på10km klass h21 seniorer i långdistans 11 juni 2023. Vi är så stolta över Manne Stenström som representerade Umeå Kanotklubb. Och bara där kan vi skriva spaltmeter om hur Manne kämpat inte bara med träningen i Umeå för alla i klubbens sektions sprint- och marathon, utan också hans outtröttliga engagemang att få fler att hitta till sprintkajakingen och långloppskärleken inom kanotsporten här i Umeå. Manne har alltid siktet inställt framåt med en ödmjukhet som inspirerar fler att paddla mer.


Att bevisa för sig själv och andra att det går utmärkt att skaka liv i en sektion i Umeå som varit vilande i många år, ja det var det vi hade tänkt skriva om.

Att bevisa för sig själv och andra att det går utmärkt att skaka liv i en sektion i Umeå som varit vilande i många år, ja det var det vi hade tänkt skriva om. Men när Manne är i farten har vi lärt oss att allt (positivt!) kan hända. Så från att vi tänkte berätta om den sektionen som nu har fått nytt liv i UKK (Sprint- & Marathon) så blev det alltså ett brons vi vill berätta om.

Fotograf: Henry Carlsson

Manne med nummer #24Fotograf: Henry Carlsson.

Manne passar på att ta ett brons. Här på prisutdelningen.


Söndagen 11 juni 2023 är det så dags för RM i långdistans 10 km samt motionsloppet Älvforan 10 km som arrangeras av Borlänge Kanotklubb och Runns Kajaksällskap. Loppet går på Dalälven, med start och mål vid Borlänge Kanotstadion vid Torsång. Banan går söderut mot Gustavs och vänder sedan tillbaka till kanotstadion. Manne ställer upp, och tar hem brons. Grattis säger vi till Manne!


Och att UKK har en tävlande med, är ju helt klart ett kvitto på att vi nu har en sektion och en klubb som tävlar igen!


Vill du haka på gänget i Umeå som tränar, maila manne.stenstrom@umeakanotklubb.se för mer information om tider mm.


Bild: Manne Stenström, Umeå Kanotklubb


Tack Borlänge Kanotklubb och Runns Kajaksällskap för fint arrangemang av Riksmästerkapen 2023!


Men framförallt tack Manne för att du inspirerar alla till #paddeldrömmar !

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page