top of page
Sök
  • Skribentens bildStyrelsen UKK

Klubbresa 2023 till Finland och Köklot


Så äntligen kom julihelgen så många längtat efter. 25 paddlare totalt som antog helgens utmaningar i Köklot, Vasa.Årets klubbresa till Vasa var efterlängtad. Aktiviteter mellan Umeå Kanotklubb (UKK) och Vasa Kanotklubb (VKK) låg på is under pandemin. Men så snart det var möjligt kom Vasa Kanotklubb (VKK) och hälsade på Umeå Kanotklubb 2022 när Umeå firade 400 år och UKK firade 45+1 år, "Kalaspaddlingen till Kont", Så i år var det UKK som fick resa över kvarken och hälsa på i Vasa.

Ett stort tack till Skellefteå Kanotklubb som lånat oss resesläpet.Några av UKKs medlemmar på väg på den nya färjan över till Vasa. Totalt deltog 11 medlemmar från UKK.


2023 blev planeringen att UKK skulle få utforska Köklot med Vasa Kanotklubb och Helingfors Kanotklubb. Ett "förevent" till VKK:s födelsedag, (de firar officiellt 90år i år den 20 augusti 2023). 11 glada UKKpaddlare åkte från Umeå med kajaker och glatt humör fredag morgon 28 juli.


Väl i Vasa möts vi av störtregn och vind ....och ett fantastiskt gäng

paddlare från Vasa och Helsingfors.


Vasa Kanotklubbs klubbförråd


Deltagare från Umeå, Vasa och Helsingfors.

Hanna ordförande i VKK berättar om turen.

Vi sov hos Hanna första natten. Några inne med hennes 4 katter, några i bil och några i tält på gården.


På lördag bar det an 25 starka paddlare ut i ovädret.

Ca 18m/s i byarna och regn! Men med en torrdräkt så är sommarregn inte helt tokigt. När man dessutom vet att en bastu/sauna väntar.Turen utgick från Norrskat och ut i jättevågor.

Sedan paddlade vi runt Köklot på läsidan och fick övernatta i ett sagoland som ägdes av en medlem som hette Timo. Och så klart finsk bastu/sauna!Alla var glada och trötta och njöt av bad, bastu och mat.

Att avsluta regnig paddling med bastu, bad, gräsmatta, utedass och likasinnade paddlare, det är svårslagen sommarlycka. Finnarna visade hur man bastar!

Söndag: upp 06.30 och packa ner allt i kajakerna. 09:00 i vattnet igen.

Sedan väntade ca 23 km paddling I helt fantastiskt väder!

På stilla vatten paddlade vi ut i yttre skärgården utanför Norrskat.Vi fick fantastisk guidning och ledning av våra finska vänner.

En fantastisk upplevelse och vi är så nöjda glada och trötta efter paddling.

Ett stort tack till alla deltagare och arrangörer.


Vi ses snart igen! Nähdään pian!

126 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page